Gratis lasopleiding volgen i.c.m. stap-budget? Klik hier. Gratis lasopleiding volgen i.c.m. stap-budget? Klik hier. Gratis lasopleiding volgen i.c.m. stap-budget? Klik hier. Gratis lasopleiding volgen i.c.m. stap-budget? Klik hier. Gratis lasopleiding volgen i.c.m. stap-budget? Klik hier. Gratis lasopleiding volgen i.c.m. stap-budget? Klik hier. Gratis lasopleiding volgen i.c.m. stap-budget? Klik hier. Gratis lasopleiding volgen i.c.m. stap-budget? Klik hier.
Breda
September 2024
Wekelijkse bijeenkomst middag/avond
6-15
De aanmelding is definitief na intake en voldoende deelnemers.
Breda
September 2024
Wekelijkse bijeenkomst middag/avond
6-15
De aanmelding is definitief na intake en voldoende deelnemers.
De cursus EWCP-B (European Welding Coordinator), voorheen bekend als RWC-B, biedt mensen met specifieke werkervaring de mogelijkheid om aanvullende kennis op te doen, zodat ze kunnen functioneren als lascoördinator op het basisniveau. Vanaf 1 juli 2014 moeten staalconstructiebedrijven (fabrikanten) binnen de EU de EN 1090-1 naleven en een CE-verklaring afgeven wanneer ze stalen en aluminium constructiedelen op de markt brengen.
De EN1090 stelt aanvullende technische eisen voor staal- en aluminiumconstructies. Bedrijven zijn gerechtigd een CE verklaring op te stellen indien hun FPC door een extern aangemelde organisatie is gecertificeerd. Een FPC bestaat voor bedrijven met een lasproces uit drie onderdelen:
Daarom heeft het EWF alleen voor executieklasse 2, twee opleidingen conform de EN 1090-2 ontwikkeld:1) European Welding Coordination Personnel (EWCP / RWC-B) en responsible welding coordinator level Specific (RWC-S).
European welding coordinator Niveau B is om medewerkers op basis van een jarenlange ervaring in de gelegenheid te stellen om als EWCP volgens de EN 1090 binnen een bedrijf werkzaam te zijn. In niveau B (basic) is verder het theoretische werkgebied beperkt tot en met materiaal S355 tot 25 mm (met kop- en voetplaten tot 50 mm). Niveau S (specific) is dan ook opgezet voor medewerkers met een IIW IWS certificaat en een jarenlange ervaring. De opleiding bestaat uit 3 modules en is ook omschreven in de Guideline (EWF 652-11):
De opleiding is intussen ontwikkeld op basis van uitgangspunten van de EWF (European Welding Federation for Welding). Als de student de opleiding succesvol heeft afrondt, dan ontvangt hij of zij bovendien een Europees erkend diploma.
Er wordt bovendien veel waarde gehecht aan de praktische ervaring die de cursist al heeft opgedaan met betrekking tot de taken en ten slotte de verantwoordelijkheden van de lascoördinator. Daarnaast wordt van de cursist verwacht dat ze in het bezit zijn van de NEN-bundel en de bundel 1090 1+2, aangezien deze tijdens het examen enerzijds worden gebruikt.
Allereerst, je moet minimaal 4 jaar werkervaring hebben, binnen de afgelopen 6 jaar. Deze werkervaring moet echter overeenkomstig zijn met het werk en denkniveau van een lascoördinator.
Oftewel, de werkzaamheden moeten dus op hoger niveau liggen dan die van een lasser. Bijvoorbeeld: beoordelen van kwaliteitsdocumenten en werktekeningen; beoordelen van laswerk; beoordelen van kwaliteitseisen; geven en opstellen van werkinstructies; maken van afspraken met onderaannemers; en als laatste: vaststellen van invloeden omtrent laskwaliteit en nemen van preventieve acties.
Deze vereiste moet evenzeer aantoonbaar zijn en moet blijken uit relevante werkervaring, trainingen en opleidingen die beschreven zijn in het cv en schriftelijk bevestigd dienen te worden door de werkgever bij inschrijving voor de training. De verklaring en het cv worden bovendien voorgelegd aan het NIL ter goedkeuring.
Cursist dient tevens ervaring te hebben in de volgende materiaalsoorten:
Heb je verder nog vragen of wil je meer informatie? Bekijk onze kennisbank.
Wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 088-1344555, of stuur een e-mail naar info@lasinstituut.nl
Bij onze cursussen en opleidingen geldt een minimaal aantal deelnemers van 6 en een maximum van ??